Saloane online – participant la concurs 55

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +16 (from 24 votes)

SALOANE ONLINE

1. DESCRIEREA AFACERII:

–  Cu totii stim ca doamnele si domnisoarele tin foarte mult la aspectul lor fizic si la ingrijirea lor corporala. De aceea m-am gandit ca un site conceput special pentru ele ar fi ideal. Acest site sa contina descrieri detaliate si clipuri video ale saloanelor de infrumusetare, care doresc sa isi faca reclama pe internet.–  Clipurile video sa fie trimise de catre proprietarii saloanelor sau daca nu cu ajutorul nostru. Putem filma dotarile firmei respective, aparatura si conditiile de care dispune fiecare salon. Sub clip un mic comentariu despre salon si detalii despre acesta plus posibilitatea unui forum pentru comentarii. Cu putina publicitate site-ul va avea un succes foarte mare datorita numarului mare de femei care sunt interesate de serviciile unui salon. Astfel isi pot crea o idee despre salonul pe care si-l doresc in functie de preferinte.

2. PLANUL DE MARKETING

–  Referitor la politica de marketing se va apela la inchirierea unor spatii publicitare pe internet care sunt foarte des accesate, pentru lansarea site-ului si cunoasterea acestuia de catre utilizatori.

A. Concurenta

–  In Romania exista cateva site-uri asemanatoare cu cel pe care il propun eu, insa nu sunt foarte complexe si nici nu se apropie de ceea ce doreste vizitatorul ( detaliile conteaza ). Cu cat site-ul este mai detaliat si mai explicit, vizitatorii vor fi incantati de acest lucru.

B. Promovare

–  Pentru promovarea unui astfel de site nu este nevoie de o investitie financiara prea mare, insa trebuie putina rabdare. De exemplu, primele 3 luni, sa fie rezervate pentru publicitate si lansarea site-ului. Apoi primele 300 de saloane inscrise pe site vor beneficia de o oferta ( de ex : inscriere gratuita si 15% reducere pentru primele 6 luni ).

C. Profitul

–  Cu cat numarul de vizitatori va creste, profitul va fi unul mai mare.

–  Profitul va aparea in momentul in care numarul de utilizatori va fi de cel putin 1000 de vizitatori pe zi. Astfel proprietarii saloanelor vor fi obligati sa plateasca chirie site-ului nostru pentru promovarea afacerii sale. Din vanzarea spatiului publicitar vom obtine un alt venit important.

D. Preturi

–  Pretul chiriei poate varia in functie de detaliile pe care cumparatorul doreste sa le adauge. Chiria pe luna ar putea fi de 50 Ron, la inceput, iar apoi aceasta sa creasca in functie de numarul de vizitatori si publicitate.

E. Relatii cu clientii

–  Fiecare utilizator trebuie sa aiba posibilitatea sa intre in contact cu salonul dorit prin intermediul postei electronice sau al retelei de telefonie. Ei mai pot intra in contact si cu administratorii site-ului in cazul in care doresc sa inchirieze un spatiu publicitar sau pentru diferite informatii prin intermediul unui formular online sau a celor mentionate mai sus.

F. Implicare comunitara

–  In conducerea unui astfel de site avem nevoie de cateva persoane care sa se ocupe cu ‘ingrijirea’ si promovarea acestuia.

–   Este nevoie si de un cameraman profesionist care sa filmeze saloanele celor care doresc sa-si promoveze afacerea pe internet intr-un intr-un mod mai special.

–  Un avantaj ar fi acela ca poti construi acest site si singur daca ai cateva cunostinte in domeniu.

3. PLANUL DE PRODUCTIE

–  In cadrul acestui site este nevoie de un calculator performant care sa poata stoca un numar mare de informatii si care sa poata procesa rapid anumite elemente importante. Pe langa acesta mai avem nevoie si de o camera de filmat performanta cu ajutorul careia putem filma la domiciliu.

–  Acesta reprezinta un punct forte datorita investitiei destul de mici.

4. PLANUL DE MANAGEMENT

–  Conducerea firmei respecta anumite principii si anume : principiul autoritatii si responsabilitatii conducatorului, principiul disciplinei in munca, respectarea legii si propriilor atributii, principiul unitatii de comanda etc.

–  In cazul in care vor fi mai multi angajati recrutarea acestora se va face pe baza de CV, inventarul valorilor personale si interviu, vom cauta oameni calificati si dornici sa se implice in activitatea lor. Salarizarea lor va fi diferita in functie de locul, importanta serviciului prestat si nivelul profesional al acestora. Salariul va porni de la o suma ce depaseste salariul minim pe economie, cu posibilitatea maririi lui in raport cu dezvoltarea firmei si eforturilor depuse de ei.

5. PLANUL FINANCIAR

– Cheltuieli infiintare afacere:

Cheltuieli  infiintare afacerePret(euro)
Infiintare site200
Publicitate500

Total :700

–  Costurile estimate ale serviciilor oferite clientilor:

Serviciu

Pret(euro)/luna

Incasari minim(euro)

Inchiriat spatiu salon

12

100

Inchiriat spatiu publicitar

10

50

Total minim: 150/luna

–         Cheltuieli in prima luna

Dotari

Cantitate(bucati)

Pret/bucata (euro)

Total

Calculatoare + Camera video

1 + 1

1000+700

1700

Consumabile / luna

Energie electrica

*

50

50

Internet

*

50

50

Alte cheltuieli

*

15

15

TOTAL

1815

Radu Miner
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +16 (from 24 votes)


5 Responses to “Saloane online – participant la concurs 55”

 1. Desi ideea de mai sus nu prezinta chiar un magazin online, ci mai degraba un site de continut, cu monetizare prin vanzarea de spatii publicitare, cred ca in viitorul apropiat cele 2 tipuri de site se vor apropia si intrepatrunde din ce in ce mai mult.

  Si, de ce sa nu o spun, mi-a placut modul analitic in care a fost prezentat planul afacerii. Sunt sigur ca, in orice domeniu ar incepe o afacere, autorul pleca la drum cu mari sanse de reusita.

  • Radu says:

   Va multumesc foarte mult pentru aprecieri domnule Mugur. Am avut alte 2 idei asemanatoare, pe langa cea cu saloanele online, insa m-am gandit ca aceasta este cea mai interesanta si am vrut sa o prezint aici.
   Am incercat sa fiu cat mai explicit in prezentarea ideii fiindca mie mi se pare o afacere de viitor.
   Demult ma gandesc la o astfel de afacere, dar nu am pus-o inca in aplicare fiindca nu prea am avut timp.

 2. sorin says:

  In scurt timp, cineva mai rapid, deja va lansa un site despre asa ceva. Site-ul este aproape gata, relatiile cu saloanele sunt aproape facute plus content:)

  • Radu says:

   E foarte bine daca se va lansa un site la fel 🙂 Daca voi porni si eu la drum cu un astfel de site va exista competitie, ca in orice afacere 😀 Acum depinde si de unde vor fi saloanele…fiecare va porni in judetul sau la inceput si ulterior, in timp, isi va extinde numarul de saloane la nivel national ( la cate saloane de infrumusetare sunt in Romania nu ar trebui sa ne facem griji 😀 – este loc pentru fiecare ).
   Ma bucur ca va lansa cineva un site ca cel pe care l-am prezentat eu. Asta inseamna ca este o afacere de viitor, cu un profit bun.
   Succes si poate v-am fost de folos cu planul meu de afaceri.

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php