Internetul gratuit – participant la concurs 47

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 5 votes)

Ultima idee pe care o propun este internetul gratuit.

Nu trebuie decat echipamentul cu care sa faci reteaua.Este vorba de o retea wireless ( internet fara cablu ), care trebuie amplasata intr-o zona des populata. De exemplu un liceu sau o universitate sunt cele mai indicate, pentru ca aici sunt foarte multe persoane care vor accesa internetul prin wireless gratuit.

Cum obtinem profitul ? Din inchirierea spatiul publicitar.      Cand un utilizator deschide un browser de internet, sa astepte ~20 de secunde si sa vizualizeze diverse reclame. Firmele care vor inchiria spatiul publicitar isi asigura un numar destul de mare de clienti in functie de ceea ce ofera fiecare, avand posibilitatea de a promova anumite obiecte (de ex. Companiile de telefonie mobila isi pot promova ofertele de comunicatii cel mai bine in acest mod).

Aceasta afacere este profitabila daca reteaua de internet va fi amplasata intr-o institutie importanta. Internetul prin wireless poate fi acum accesat si de pe telefoanele mobile care au functia Wi-fi , ceea ce inseamna un numar mai mare de utilizatori.

Avantaje :

– afacerea poate fi lansata intr-un timp redus ;

– investitie mica ;

profit bun ;

– cheltuieli reduse de administrare;

– un domeniu de perpectiva datorita cresterii continue a numarului de utilizatori internet wireless din Romania;

– internetul poate fi accesat si de pe telefoanele perfomante;

– posibilitatea de extindere pe mai multe institutii.

Dezavantaje :

– neincrederea firmelor de inchiriere a reclamelor la inceput;

– spatiul publicitar nu este prea mare ;

– numar mic de reclame.

Va multumesc pentru timpul acordat si sper ca v-am fost de folos prin “scurta” mea interventie si ca va place ideea “internet gratis”.

Toate cele bune,

Radu Miner

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 5 votes)


3 Responses to “Internetul gratuit – participant la concurs 47”

 1. A.Faith says:

  din păcate, ideea s-a mai pus o dată în practică în România şi n-a avut succes. de fapt, a fost pusă în practică de mai multe ori, cu aceleaşi rezultate foarte proaste… try to find out more about c*free 🙂

  • Radu M. says:

   Din informatiile mele, aceasta idee nu prea a fost pusa in aplicare… Nu te contrazic insa…Cum am scris si mai sus, cel mai important lucru in aceasta afacere este amplasarea retelei. Daca reteaua a fost amplasata intr-o zona slab populata, normal ca nu a avut succes. De exemplu intr-um mall sau o universtiate importanta, cred ca afacerea ar avea succesul garantat. Gandeste-te ca internetul prin wireless este intr-o continua expansiune. Poate fi accesat de pe pc, laptop si telefon…Oamenii incep sa il foloseasca foarte des fiindca este usor de utilizat si rapid.

   • valmooo says:

    eu traiesc intr-un bloc cu 8 etaje, intr-o zona “slab” populata. altii traiesc in mall-uri si universitati…
    ideea asta a ta e diferita de ceea ce este definit prin “free wireless access point”?

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php