Targ de animale – participant la concurs 53

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)

Opinia mea este influentata la momentul actual de intentia de a-mi gasi un segment pe piata online care sa fie neacoperit. Poate singura categorie de “produse” cu o cerere medie pe piata din Romania, dar fara o ofertare concreta pe internet ar fi reprezentata de animale.Va propun un targ de animale.Fara indoiala, exista si pe aceasta nisa deja formate magazine online insa toate fac referire la animale domestice de companie. Nici unul dintre aceste magazine nu face referire la animale domestice rentabile in agricultura cum ar fi: cai, vaci, porci, capre, oi, pasari de curte … etc.

Probabil prima intrebare a dumneavoastra va fi: ”Bine si cine are nevoie de animale domestice expuse la vanzare pe internet?” Pai cum cine?!!! Toti oamenii aceia care bat drumuri de sute de kilometrii pentru a participa la diverse targuri dedicate comertului cu animale au nevoie de asta. In multe cazuri deplasarile lor nu se concretizeaza, scopul de a achizitiona un animal, nefiind atins iar costurile de deplasare si nu numai reprezinta cheltuieli pierdute.

Domnule Mugur Frunzetii, ceea va propun eu nu face referire la un simplu magazin online clasic in care un producator si atat isi expune oferta online ci consider ca asa cum toate domeniile au fost transferate si pe INTERNET nu vad de ce si targurile clasice de animale nu pot fi mutate acolo.

Exemplu:

Eu, Ion din Bucuresti, vreau sa-mi cumpar un cal pentru ca stau la vila in apropierea Bucurestiului si am un super spatiu in curte unde vreau sa calaresc fara sa ma deplasez pana la un curs de echitatie. De unde cumpar calul? Va implica deplasari alegerea unuia? Daca da, eu nu ma pot deplasa pentru ca am un job care ma tine legat de Bucuresti chiar si in week-end. Ce fac? Caut pe net!!! Dar surpriza nu gasesc nici un site dedicat acestei necesitati pe care o am!

Eu, Vasile din Iasi, dispun de o herghelie de cai care nu mai este rentabila si o solutie de echilibrare a afacerii ar fi sa reduc numarul de cai, insa nu doresc nici sa-i vand unor tigani care sa-i chinuie pentru ca iubesc animalele. Mentionez ca dispun de un site de promovare a hergheliei dar nu are un rank puternic pe net. Cum fac sa-mi vand caii fara sa ma deplasez la vreun targ dedicat pentru ca nu are cine sa tina in grija herghelia (e criza ,am renuntat la personal). Ce fac, caut pe net cumparatori dar doar prin metodele clasice(google), negasind o “unealta” care sa ma ajute in acest sens gen :”MAGAZIN ONLINE PETSHOP”

Doresc sa va propun ideea de targ online nu doar de magazin online, astfel incat orice vanzator sa-si poate expune oferta cu o serie de conditii: poze recente, date clare despre animalul in cauza, pret de plecare si modalitati de plata.

De asemenea orice cumparator interesat de un animal sa poata avea un motor de cautare din cadrul siteului astfel incat sa i se puna la dispozitie o mare varietate(creata prin postari ale vanzatorilor) de animale din categoria cautata.

Georgescu Ionut Emil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)


6 Responses to “Targ de animale – participant la concurs 53”

 1. hpv says:

  e o idee buna ..va merge bine,in viitor, cand vor avea mai multi oameni acces la net in mediul rural ;))

  • Georgescu Ionut says:

   Asta era si opinia mea pana sa iau contact cu foarte multi fermieri romani.
   Contrar parerilor mele ,acestia sunt mult peste ce ii considera oamenii in general.
   In primul si primul rand sunt oameni de afaceri,domeniul in care activeaza este mai putin important, veniturile si cifrele de afaceri din domeniu sunt.
   Targul nu s-ar adresa neaparat persoanelor fizice.

 2. edit says:

  Idee f buna, ex. ar putea fi lovasok.hu, care dupa parearea mea, contine tot ceeace isi doreste un vanzator sau cumparator, din pacate valabil numai in Ungaria. Cine se pricepe ,sa faca un site asemanator si in scurt timp va avea succes printre cei interesati.

  • Laszlo Kovacs says:

   suntem in progres de a finaliza un site targ de animale online in limba romana, care va avea in optiune si maghiara, engleza. deja sunt incluse toate categoriile de animale. este dedicat atat cumparatorului cat si vanzatorului

 3. Mihail says:

  Excelenta idee Ionut.Ar trebui sa faci ceva sa o materializezi.Ar flexibiliza schimburile si vanzarile de animale.

 4. teo says:

  O idee buna !dar pana atunci,as dori sa stiu,care este pretul actual al unei vaci de cca.2-4 ani,a unui porc de cca 130-150 kg,un plug si o grapa,eventual ce firma sau institutie din tara noastra poate furniza aceste date.Va multumesc !

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php