Magazin online mixt – participant la concurs 34

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Daca ar fi dupa mine, mi-as deschide un magazin online dar mixt.
Lasati ideeile cu hi5, netlog s.a.m.d, mi se pare o scuza jalnica si o idee foarte degradanta.
Ei sunt bazati pe social networking, fac bani intr-un mod diferit de ceea ce inseamna online shopping.
Acum sa revin la ideea de mai devreme.
Ce inseamna magazin mixt ?
Well.. ca orice magazin online, imi vand produsele care eu consider ca se vand la ora actuala sau care cred ca se vor vinde pe viitor.
Dar de ce sa nu integram intr-un magazin online mai multe chestii decat produsele electronice and so on, nu ma refer sa integram toate genurile de online shopping intr-un singur magazin, ci avand la baza un magazin care isi cauta mai intai furnizorii principali, furnizori de preferinta din afara romaniei pentru inceput, gasirea unor furnizori care sa iti ofere cel mai mic pret dupa piata + apoi cautarea unui “shipping” ieftin, caci…poti cumpara de ex 10 placi video la pret de 100$ sa spunem, dar sa platesti shipping-ul 300-400 $ si nu ajungi nicaieri, mai bine cumperi de la furnizorii din romania.
Dupa ce te-ai lansat cu magazinul cu produse care majoritatea magazinelor nu le au in romania ( sau de preferat sa asculti de clienti, sa faci un sondaj, ce ar vrea sau ce cauta ei pe piata dar nu gasesc pentru ca majoritatea nu au contracte cu furnizorii din afara ), sfatul meu ar fi sa iti faci proprile produse, proprile sisteme, propriul brand, apoi sa faci shipping inafara.
Este greu, dar eh..totul pleaca de la o idee.
Este o idee ce se pot anexa mai multe ’sub ideei’ ca sa le zic asa, calculele sunt infinite.
Luand-o pe partea realista, este un proiect de o viata, dar cine stie, cu un staff corect si o viziune clara, poti ajunge si mai departe.
Inca o idee de marketing ce mai poate fi integrata este…
“Vinde un aparat de ras ( preferential brandu tau ) ieftin + alte oferte, clientu se va intoarce mai tarziu cand lamele i se vor termina. Vinde lamele dupa achizitionarea aparatului, mai scump…clientu se va intoarce mereu.”
Nu stiu daca ati inteles din ceea ce vreau sa zic, dar este o mica parte din ceea ce as vrea eu sa fac daca as avea un staff competitiv si bugetul necesar.

Blajan Alexandru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)


Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php