GreenLiving Technology – participant la concurs 10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Casapasivaenergetic.ro – Magazin GreenLiving Technology

(am pus domeniul asta pentru ca este liber deci…so pe el! 🙂 )Green living sunt toate acele produse care ajuta la conservarea energiei, folosesc energii alternative (solare si eoliene) si ajuta la protejarea mediului. Si la noi, curentul “green living” incepe usor usor sa ajunga pe val si sunt multi pe care incepe sa ii intereseze conceptul ba chiar sa experimenteze acest gen de produse/constructii.  Voi apela insa si putin la vanitate: romanii isi doresc sa fie primii la ceva in special daca acest “ceva” e trendy in afara, vor sa fie admirati si laudati pentru chestia minunata pe care o detin ei.

http://www.misiuneacasa.ro/casa-independenta-energetic.html

Am in vedere acum un magazin dedicat numai sistemelor de furnizare a energiei alternative! Un magazin – consultant online (cu forum, cu comunitate cu tot ce ii trebuie, cu FAQ, cu suport online, etc) dedicat celor care vor sa isi construiasca locuinte independente (energie electrica eoliana, apa calda prin panouri solare, incalzire geotermala ).

Produse:

–          sisteme solare de incalzire a apei (panouri)– pentru o casa

–          sisteme eoliene si fotovoltaice (de mici dimensiuni ) – atat cat sa furnizeze energie alternativa unei case

–          pompe de caldura geotermala (isi trag energia din pamant)

–          generatoare cu combustibil eco (etanol)

–          accesorii pentru produsele de mai sus

–          service & montaj

In curand, Uniunea Europeana o sa forteze toate tarile sa reduca emisiile de carbon – pentru casele “eco-friendly” se vor acorda subventii pentru constructia unei astfel de case (asa cum e in Franta de exemplu, unde, desi echipamentele sunt mai scumpe si costul unei astfel de case il depaseste cu mult pe cel al unei case normale,  prin subventiile acordate de stat, ies mai ieftin cu aproximativ 10% decat pentru o casa normala).

Public:

–          toti cei care nu mai vor sa plateasca facturi de utilitati si vor sa isi costruiasca locuinte in conformitate cu prevederile de protectie a mediului

–          early adopters

–          cei care au bani sa isi construiasca o casa dar vor sa reduca din costurile de intretinere a unei astfel de case si nu vor sa mai depinda de alti furnizori

–          ecologisti

–          proprietari de pensiuni si hoteluri de mici dimensiuni

Distribuitori de panouri solare ar fi cativa si prin Romania – asa la o cercetare cat de cat sumara: www.solara.ro sunt unii dintre ei

Pentru constructori de case pasive ar fi – http://folex.ro/

Se pare ca deja au fost implementate astfel de proiecte pe teritoriul Romaniei dar nu exista un site/magazin dedicat pentru astfel de produse.  (http://www.financiarul.com/articol_8113/se-cauta-case-ieftine-iar-locuintele-scumpe-isi-cauta-cumparatori.html )

Lansarea in acest caz as face-o atat prin canalele clasice cat si printr-un eveniment care s-ar desfasura in 2 etape – mai intai cu “prescriptorii” (arhitecti, constructori) si presa (care are rolul de a promova mai departe economiile inregistrate, in timp, prin faptul ca este o casa independenta aproape total, prin utilizarea in acestor sisteme de energie alternativa) si apoi cu reprezentanti ai publicului tinta, invitati intr-o casa pasiva de acest gen pentru un test, pentru a vedea cum functioneaza sistemele (eventual pentru a petrece un week-end intr-o astfel de casa).

Ioana Apostolescu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)


3 Responses to “GreenLiving Technology – participant la concurs 10”

 1. Buna,

  Chiar daca nu ai luat premiul, votul meu iti revine tie. Un singur aspect as vrea sa-l subliniez. Grija mare la modul de marketare si promovare al magazinului. topicul ar fi greenmarketing vs. greenwashing cand faci planul de marketing. Nu toate produsele pe care le amintesti sunt cu adevarat green, etc. Sunt deja o gramada de magazine si companii care promoveaza produse eco, fara sa inteleaga de fapt conceptul. Nu e vorba doar de ecologie. Ar fi de discutat punctual dar nu cred ca pe blogul de concurs, scopul lui e altul. Codrut
  p.s. Daca mugur e de acord o sa faca www-ul meu public unde discutam doar de aspecte de greenmarketing/branding/etc.Bafta cu ideea!

 2. Virgil Damian says:

  Salut
  Eu ma tot gandesc sa fac un sait din genul asta de cateva luni bune. Doar ca nu ar fi un site comercial, ci unul mai degraba informativ, unde sa fie stiri despre tehnologie ‘verde’, solutii ‘verzi’ si unde sa vina lumea cu idei despre ce s-ar mai putea face ca sa ne fie mai bine… si altele…
  Acuma… problema e ca eu nu am atata imaginatie la scris articole si mi-ar placea daca as mai gasi pe cineva. D-na/D-soara Apostolescu a scris un articol care acopera mai multe din temele pe care vreau sa le abordez si eu si mi-ar placea daca am putea colabora la saitul asta.
  Eu am cateva idei pt numele domeniului, il inregistrez eu, il creez eu, am doar nevoie de cineva care sa scrie articole pe placul cititorilor sau sa gaseasca idei de articole (eu nu sunt intotdeauna impartial si stilul meu nu cred ca ar fi pe placul tuturor dar tot am sa scriu cate ceva). So… voluntari? Nu de alta dar nu am bani sa dau salarii; poate in timp daca am gasi sponsori atunci da.
  Deci, monsieur Frunzetti, ati putea sa ii trimiteti mesajul asta cu tot cu adresa mea de mail Domnisoarei/Doamnei pt a ma contacta? (in caz ca nu il observa singura)
  Merci

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php