Cont bancar … deschis online?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)

Va mai aduceti aminte primul cont bancar pe care l-ati deschis?

Eu cred ca era prin 1994, facusem prima firma impreuna cu 2 fosti colegi de liceu, Periplus se chema si intentionam sa facem direct mail (nu e-mail ca nu exista). Pe vremea aia nu prea alegeai tu banca, erau 4 sau 5 toate deci mergeai unde te primeau 🙂

Ce imi aduc aminte in acest 17 ani care au trecut este ca am deschis sute de conturi, de firma si personale, la cel putin 10 banci diferite. Daca as fi putut, as fi delegat cu maxima bucurie deschiderea de cont, ba chiar la un moment dat m-am gandit serios sa fac o procura autentica unui coleg din firma sa mearga in numele meu dar nu s-a putut, trebuia specimenul meu de semnatura.

Da, ati inteles corect, nu-mi place deloc sa deschid conturi. Invariabil dureaza minim o ora si de fiecare data mai apare o modificare de regulament, un act in plus de adus de care nu mi-a spus nimeni, ceva sa imi strice ziua. Odata deschis un cont, cu internet banking si cu cardul nu mai vad ghiseul bancii cu anii, pot sa fac tot ce vreau de la distanta si prin atm, sunt fericit. Mai ales ca am urat si voi ura intotdeauna banii numerar, daca ma lasi cu zero lei in portofel, dar cu 2-3 carduri (de debit cu suficienti bani disponibili, evit cardurile de credit) sunt mai mult decat multumit.

Astept de ceva vreme ca regulamentele BNR sa ajunga si ele in epoca internetului si ca bancile romanesti sa poata face deschiderile de cont online. Sunt sigur ca nu doar eu imi doresc asta si am aflat de curand, cu bucurie, de un prim pas in directia asta. Daca ai un start-up sau o firma cu cifra de afaceri anuala de maximum 100.000 Euro, cu ajutorul OTP Smart Start, acum poti obtine online in doar 3 pasi si 30 de minute (cu doar 10 Lei pe luna) un cont, un card si internet banking.

E drept, inca mai trebuie si drumul la banca, din cauza regulamentelor BNR de care vorbeam dar, cine stie, poate o sa inteleaga si BNR ca exista semnatura electronica si documentele pot fi transmise si ele online. Daca mai e nevoie, iata cateva avantaje ale deschiderii unui cont online:

Cont bancar - avantajele deschiderii online

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)


One Response to “Cont bancar … deschis online?”

  1. Adriana says:

    Eu nu am un cont atat de vechi, dar tot offline l-am deschis.
    Nu am stiut ca exista posibilitatea deschiderii unui cont si din mediul online.

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php