Comunicare si pozitionare pe internet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)

Am primit de la Claudiu Gamulescu o leapsa despre pozitionare si comunicare pe internet. Sa reluam regulile:

” 1. iti alegi un site de internet (existent, proiect sau imaginar), in legatura cu care iti spui pararea despre cum l-ai pozitiona si cum l-ai comunica / exemplu mai jos

2. propui linkul la minim 3 prieteni care si ei sa faca acelasi lucru (intri in concurs chiar daca prietenii nu dau mai departe la randul lor)

3. Publici un post pe blog si pui un link catre acest post, ca sa stim cine este in concurs. Durata este pana pe 24 noiembrie, inclusiv. Dupa care in cel mai subiectiv mod voi alege castigatorul din posturile scrise.”

Probabil a citit ca m-am apucat de marketing online (stiu ca am vorbit numai despre social media marketing, dar e mai eficient sa gestionezi unitar toate canalele). :pEvident, am ales un site care imi este din ce in ce mai drag: un site de stiri, stiridebine, plecat de la o simpla idee si de la o intrebare pusa aici pe blog, un sondaj care amintea de un proiect online OPEN,  la care am fost surprins cate lume a raspuns (votat).

Site: www.stiridebine.ro

Pozitionare: Un site de stiri zilnice, de articole si informatii pozitive, constructive, optimiste, utile. Un site din care aflam ceea ce ne intereseaza, nu cate violuri, nenorociri, magarii s-au intamplat.

Comunicare: StiriDeBine esti tu! StiriDeBine este un proiect deschis, in care poate scrie oricine, un proiect al comunitatii, pentru comunitate. Fara bannere pe site si cu feed RSS complet, este un proiect care nu isi propune sa faca bani, ci sa ajute la o societate mai frumoasa. Comunicarea efectiva se va face prin social media, prin implicarea comunitatii, a liderilor de opinie care au valori similare, de bine. Comunicarea se va face si in offline, prin prezentarea proiectului la diverse evenimente (conferinte, spectacole, intalniri cu editorii si cu cititorii). Nu trebuie sa creionam o imagine anume, trebuie doar sa comunicam despre ce este proiectul, in acest caz adevarul simplu este cea mai frumoasa imagine de marketing.

Cui dau leapsa: lui Liviu Taloi, Sorin Rusi, Dan Vartopeanu, Chinezu si (nicidecum in ultimul rand) Mariana Duma.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)


5 Responses to “Comunicare si pozitionare pe internet”

 1. Anusca says:

  🙂 stiridebine.ro este un site chiar interesant, pozitionarea pe internet este oricum una mai putin obisnuita pentru romania..tara in care scandalurile, crimele si magariile sunt la ordinea zilei

 2. […] primit o leapșa de la Mugur Frunzetti, ocazie de a mai scrie un articol pe blog. Leapșa se referă la comunicare […]

 3. […] oareşce întârziere, iată că îi răspund lui Mugur la leapşă. Cică trebuie să aleg un site şi să spun ceva despre poziţionarea lui şi despre comunicarea […]

 4. Dan says:

  Intersant concept. Stirile de bine sunt oricand binevenite. Nu ar fi rau sa traim intr-o societate mai frumoasa, macar online. In ceea ce priveste adevarul, “e dincolo de noi”.

 5. Laura says:

  Multumesc pentru informatie, interesant articol.

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php