Noul Apple iTablet – 13 previziuni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)

Astazi e ziua cea mare: se lanseaza noul Apple iTablet. De fapt, cand spun iTablet fac deja o previziune, Apple a negat orice zvon si a evitat sa ofere orice informatie despre produsul pe care urmeaza sa il lanseze astazi. Ce stim sigur este ca au amanat lansarea cu 6 luni, prima data stabilita fiind in iulie 2010.

Eu sunt un mare fan al Apple, considerandu-i ca sunt cea mai tare companie de IT&C din lume in ceea ce priveste marketingul. Evident, prin marketing nu inteleg (precum fac din pacate multi dintre noi) doar promovare / publicitate. Marketingul incepe de la intelegerea nevoilor, asteptarilor, obiceiurilor consumatorilor, care duce la crearea unor produse adaptate acestora, altfel spus de la a produce conform asteptarilor prezente si/sau viitoare ale consumatorilor.

Apple iPhone, al carui utilizator satisfacut sunt inca de la lansarea initiala, trecand prin iPhone 1, 2, 3G si 3GS, a fost dovada superioritatii marketingului Apple fata de concurenta. Acum, dupa aparitia celor 999 de produse care copiaza  iPhone sau incearca sa il depaseasca, trebuie sa recunoastem ca nici unul nu a reusit. Apple iPhone ramane superior prin senzatia oferita utilizatorilor, prin placerea resimita de acestia in utilizare. Apple a stiut ca majoritatea utilizatorilor nu aleg performante tehnice sau functii avansate (unde iPhone este net depasit de o multime de alte smartphones), ei aleg simplitate si satisfactie persoanala in utilizare.

Sa revenim la Apple iTablet. Cu cateva ore inainte de lansare, previziunile mele privind caracteristici si perspectivele Apple iTablet sunt:

1. va fi un iTablet

2. va avea 10 inch (sau 10.1 / 10.2)

3. va avea touchscreen similar iPhone

4. va fi slim si usor

5. va fi alb si (optional) negru

6. va avea 3G integrat sau slot de sim

7. va avea memorie solida, cel mai probabil un solid state drive ca cele de pe Macbook Air, dar posibil si sloturi de card

8. performantele tehnice (viteza procesorului, memoria, placa video) vor fi modeste, accesoriile reduse la minimul, consumul de energie redus, ca pentru o baterie care nu va tine prea mult

9. sistemul de operare va fi cel (sau asemanator celui) de pe iPhone

10. fluxul de utilizare (UX) va fi simplu si placut

11. va fi ieftin, undeva intre iPhone si Mac (adica intre 200 si 1000 de USD in Statele Unite si dublu in Europa, ca de obicei, eu as paria pe 499 USD)

12. exista posibilitatea sa il vanda in sistemul incercat pe iPhone, adica in parteneriate exclusive cu companiile de telefonie mobila, care devin pe zi ce trece Internet Service Provideri, in pachet cu abonamente de date si alte servicii suplimentare de muzica, grafica, gaming si entertainment, din care Apple sa castige mult timp dupa ce vinde efectiv un produs

13. va avea succes, mare succes

Ne auzim maine si imi dati note privind relatia de rudenie cu Nostradamus, primesc note de la 1 la 13 🙂

Later edit: Iata si analiza acestor previziuni dupa lansarea si “dezvaluirea” Apple iPad

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)


5 Responses to “Noul Apple iTablet – 13 previziuni”

 1. Radu says:

  Se zice ca vine cu doua versiuni, 3G si CDMA.
  Si sunt de aceeasi parere, va fi un succes enorm. Va redefini conceptul de mobile computing. Ma amuza “analistii” care vorbesc de inutilitatea unui tablet fara sa anticipeze ca Apple construieste o alta dimensiune, de fapt.

 2. andreas says:

  Ideea e geniala, dar daca va fi lent raman la notebook pana la aparitia unui iTablet mai performant si/sau stabil (desi nu cred ca asta va fi instabil).
  De mac n-am bani, da` poate reusesc sa ma dau ciumeg cu iTablet. =))

 3. […] Noul Apple iTablet – 13 previziuni&nbsp | […]

 4. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by ianescu_abe: RT @MugurFrunzetti:Noul Apple iTablet-cele 13 previziuni ale lui Nostradamus :)http://bit.ly/d1huVI…

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php