Ce-am mai facut la Online Business School

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)

“ntr-un articol anterior va povesteam ca au inceput cursurile Online Business School pentru antreprenori. Ca un cursant disciplinitat, m-am apucat si eu de cursuri. Ce am descoperit pana acum:

1. Cursurile sunt accesibile oricui, plecand de la un nivel mediu de studii si te ajuta sa-ti dezvolti cele mai importante abilitati de antreprenor, deci sunt cursuri de business (marketing, manager, leadership, negociere, comunicare, vanzari, resurse umane) si cursuri de dezvoltare personala (managementul timpului si problem solving). In plus, sunt si cursuri pentru folosirea calculatorului (word, excel, acces) si cursuri de limba engleza.

2. Unele cursuri dureaza o ora, altele 2 ore sau chiar o zi. Ceea ce este important este ca le poti opri in orice moment doresti si reveni cand ai timpul si starea necesare.

Sunt facute multe scheme, poti opta pentru a citi singur/a sau poti asculta (memorie vizuala + auditiva). Fiecare curs are la sfarsit un rezumat cu cele mai importante lucruri ce trebuie retinute si un chestionar cu intrebari pentru a-ti evalua cunostintele dobandite.

3. Simularile sunt cele mai intersante, esti pus/a in diverse situatii si trebuie sa alegi cum sa reactionezi. In cazul in care ai ales un raspuns gresit iti este explicat de ce nu este bine sa reactionezi asa, cum ar trebui sa reactionezi. Chiar si cand ai ales raspunsul bine ti se argumenteaza de ce ai facuta alegerea buna, orice dubiu iti este foarte bine lamurit. Si daca tot consideri ca ai nevoie si de mai multe informatii poti obtine informatii de la persoane cu experienta participand la videoconferinte online cu antreprenori de succes si reprezentanti din domeniul legislativ sau in cadrul discutiilor forumuri sau sesiuni dedicate intereselor tale.

Tu ai inceput cursurile? Ce parere ai? Ce-ti place si ce nu iti place la ele?

Unul dintre cursurile pe care le-am deschis are ca tema vanzarile B2B. Concentrat in aproximativ 90 de minute, cursul permite acumularea de cunostinte de baza despre vanzarile Busines-to-Business, cateva ponturi utile, exercitii, clipuri video in care sunt redate scenarii posibile in realitate, iar in final un test cu 20 de intrebari. Daca va asteptati la notiuni avansate, adresate specialistilor, acest curs nu este ceea ce cautati, dar tocmai faptul ca prezinta notiuni de baza si exemple usor de asimilat il face util pentru pregatirea angajatilor incadrati pe pozitii entry-level. De altfel, aceasta este reteta pentru multe din cursurile din platforma Online Business School – ofera o baza, un punct de plecare pentru exercitii in cadrul carora sa experimentati si sa incercati sa ajungeti la transpunerea in practica a cunostintelor acumulate.

Pont: Optati pentru variantele in limba engleza a cursurilor, pe de o parte pentru ca reprezinta o oportunitate pentru cursanti de a-si imbunatati cunostintele in doua directii – tema cursului si engleza, iar pe de alta parte pentru ca traducerile in romana nu sunt perfecte.

Pentru a putea urma cursurile, e necesar ca un manager al firmei sa se inregistreze pe bizschool.ro, pentru ca tocmai managerii intreprinderilor mici si mijlocii sunt tinta acestui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)


2 Responses to “Ce-am mai facut la Online Business School”

  1. nicusor says:

    m-ar interesa cursurile pentru limba engleza. sa vad sa nu coincida programul meu cu cursurile.

  2. Marius says:

    Sunt foarte bune cursurile, pacat totusi ca platforma merge pe internet explorer

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php