Diving in Boracay

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 12 votes)

Diving in Boracay is the ultimate experience for all divers scria pe situl care m-a convins, acum aproape un an, sa-mi programez o vacanta in Filipine.

Diving in Boracay

Pentru cei care nu stiti, sunt pasionat de Scubaviding. Am o licenta PADI de scafandru amator cu calificarea Advanced si ma simt sub apa ca un peste, desi de zodie sunt rac. 🙂 Sub apa totul este calm, relaxat si frumos. Evident, cu grija si prundenta, sub apa este si safe.

M-am gandit sa va povestesc despre locul unde m-am scufundat ieri, epava Camia de langa insula Boracay, Filipine (un paradis pentru diving, kiting, windsurfing si alte sporturi acvatice).

Adancimea este maxim 35m, dar in mod uzual 30-32 deci accesibila oricui are o licenta Advanced, cu sau fara Deep Dive. Locatia fiind la aproximativ 1 km de White Beach se navigheaza usor, chiar si pe vreme rea si valuri mari (mai ales cu o barca mai mare). Coborarea si urcarea se pot face pe franghia permanent amplasata la locul faptei, deci nu prezinta probleme de viteza sau localizare pentru cei cu mai putina experienta.

Epava este usor de accesat, am facut 3 treceri prin interior: una pe verticala (coborare, avansare, urcare) cu treceri patrate de peste 2m pe laturi, una orizonatala cu treceri un pic mai mici (1-1,5m) si una destul de dificila, sub 1m la treceri, insa partial deschisa si astfel lipsind elementul de claustrofobie care provoaca de obicei panica, ramanand necesara doar o buna flotabilitate. La nici o trecere nu este nevoie de lumini, fiind vizibilitatea naturala foarte buna.

Splendid este faptul ca sunt o multime de pesti mici, medii si chiar maricei (nu si rechini, pe astia o sa-i vad maine la Yapak) care, mai ales in proximitatea si interiorul epavei, nu prea fug de scafandrii (evident, daca nu dai din maini ca nebunul) si deci iti permit sa-i admiri in toata spendoarea lor de la cateva zeci de centrimetri.

Mai multe poze de la scufundare: 


Scufundari in Boracay

Camia Boracay

Epava Camia

Scufundari in Filipine

Camia Filipine

Scufundari la epave

Camia Philippines

Diving Philippines

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 12 votes)


2 Responses to “Diving in Boracay”

  1. Razvan says:

    Superb distractie placuta in continuare 😉

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php