FaceBook.ro ?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Apare FaceBook.ro ?

facebook.ro

facebook.ro

 

De cateva zile tot aud despre FaceBook.ro – pe mail, pe mess, in discutii, pe net. Daca tot avem Google.ro, e clar ca urmeaza FaceBook.ro spun toti “expertii” de ocazie in ale internetului.

Mai mult, un “smartass” l-a cumparat de mult si in tine “parked” pentru vanzare (va dati seama cate milioane de dolari o sa-i dea FaceBook pentru el?).

La inceput ma amuzam. Apoi m-am plicitisit. Acum ma enervez. Haideti sa analizam, asa cu notiuni de elev de liceu cu Bac-ul picat, de ce ar lansa FaceBook o versiune .ro dedicata.

1. Google.ro a aparut din necesitatea de a personaliza limba si rezultatele cautarilor locale. Este evident ca noi nu cautam magazine de carne sau cafenele din Los Angeles sau Tokyo, ci din Bucuresti sau Constanta. La fel si ceilalti internauti din cele n sute de tari si limbi, era normal ca Google sa ofere si Romanilor o interfata locala dedicata.

2. FaceBook.com domina autoritar nisa in 99% dintre tarile lumii “democratice”, ingropand nu doar concurentii globali (MySpace de exemplu, care in 2007 era lider) ci si pe cei locali (gen Neogen.ro – motiv pentru care Zoso il tot critica fara rost pe Calin Fusu). Noi toti ne dorim sa comunicam si sa ne “conectam” fara limite, inclusiv cu prietenii romani din Spania sau cu americanii din Japonia. La ce ne-ar folosi o versiune locala FaceBook.ro din aceasta perspectiva? La nimic, evident …

qed … (pentru cei care totusi au luat Bac-ul)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)


8 Responses to “FaceBook.ro ?”

 1. mihaiteo says:

  Ala degeaba are domeniul facebook.ro. Daca face ceva pe el, poate fi dat in judecata ca prejudiciaza o marca inregistrata. Asa ca daca are noroc si vreodata pe FB o sa intereseze domeniul lui sa fie multumit daca il da moca :).

 2. Subscriu la Mihai. Eventual daca isi boteaza copilul FaceBuci (foarte posibil, mai ales in randul comunitatilor minoritare 😉 ) dar in nici un caz nu va avea dreptul sa il utilizeze pentru o retea de socializare.

  Remarcasem un brand strain al carei versiuni pe .ro era cu totul altceva. Evident, si obiectul site-ului total diferit pentru a evita confuzii.

  In schimb… cred ca ar ajunge 2-500 de linkuri cu anchor text “facebook.ro” pentru a ajunge in top cu orice domeniu sau pagina pentru cei ce cauta expresia direct din google. Calitatea ibl-urilor conteaza doar.

 3. […] FaceBook.ro ?&nbsp | […]

 4. Silviu says:

  Odata la o anumita perioada apare cate un zvon cum ca nu stiu ce brand se extinde in Romania si ca un “jmecher” a parcat domeniul. Din cate imi aduc eu aminte acceasi poveste a fost si la CONNEX cand a fost preluat de Vodafone. Ca nu stiu cine a cumparat “vodafone.ro” si ca nu stiu cate mii de euro si-a luat pe el.

 5. E o vrajeala toatala ce se scrie, ca facebook se extinde, Google e un motor de cautare iar Facebook e o retea de socializare,nu au nici o treaba nisele celor 2 mastodonti ai world wide webului.

 6. Haine Femei says:

  Domeniul facebook.ro nu îi poate aduce niciun beneficiu deținătorului, dimpotrivă. Se pare că instanța ține cont de cine a făcut cunoscut brandul, nu de cel care l-a cumpărat primul.

 7. jerk says:

  .com va fi si asa va ramane, nu are rost sa faca .ro pentru romania ca ei deja au limba romana … ba mai nou cer ajutorul userilor sa traduca 🙂

 8. Marius says:

  Din punctul meu de vedere, nu vad de ce ar cumpara facebook-ul domeniul facebook.ro pentru ca au deja limba romana pe .com deci cred ca va fi imposibil.

Leave a Reply

Anunta-ma cand posteaza cineva comentarii la acest articol.

 

css.php